JULGODIS


Något jag saknar så mycket så jag snart går sönder är lösviktsgodis. Visst, kan inte klaga på MILKA-chokladen här för den är sååå god, men plockgodis är något jag verkligen saknar. Nu när julen närmar sig med stormsteg börjar här säljas lussekatter på IKEA, och pepparkakor också! Jag frågade min värdmamma om hon smakat det innan, hon skakade bara på huvudet och kollade lite konstigt på mig, hon ville nog inte smaka det. Härom dagen kom hon istället hem med "polvorónes" vilket tydligen är det spanska julgodiset. Inget att hurra för, ser ut som en stor karamell, men innehållet var ju bara för lustigt. Det var som en degklump, som smulade sönder när man åt den, sen smakade den ju inte så mycket heller, fanns någon med kanel och någon med mandelsmak. Nej, tacka lussebullar, glögg, pepparkakor, knäck, ischoklad och annat julgottis från Sverige!

Ni som läser detta kan ju bara tänka och fundera över:
- hur glad jag skulle bli om nån bjöd mig på lussekatter/pepparkakor när jag kommer hem
- hur överlycklig jag skulle bli om någon mötte mig med en godispåse från hemmakväll när jag kommer hem
- hur mysigt det skulle vara för mig att få hjälpa till att julpynta liiiite åtminstone (kan ni inte vänta med att pynta mitt rum + granen?) när jag kommer hem
- hur underbart det skulle vara om ni fortfarande kunde spela svenska julsånger när jag kommer hem (här hinner man ju inte direkt varken lyssna eller tröttna på de gamla vanliga jultrudelutterna)

Värt att lägga ner lite funderingar på nu när er favvo-sofia snart kommer hem igen! Inte långt kvar, fattar ni, knappt en månad!?

Kommentarer
Postat av: Kritina Andersson

Kära lilla Sofia
Jag längtar efter att snart få se Dig igen. Kul att Du gått med i en kör. Då får Du sjunga för mormor när vi ses.
Du verkar ju i alla fall "leva livet" i Spanien.
Kram och var rädd om Dig önskar mormor

2012-11-26 @ 23:07:53
URL: http://www.kristinasatelje.dinstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0