Newcastle

Hjälp vad tiden flyger fram, sjätte dagen på det nya året redan?! Har redan spenderat en hel vecka i Sydney, vilket känns galet. Vi kickstartade det nya året genom att hänga i Balmainpark mittemot Harbourbridge och se de spektakulära fyrvererierna lysa över staden. Vi var ett helt gäng som samlades, Stinas kompis kompisar osv! Så vi grillade, drack, och bara hade härligt parkhäng med helt nya människor. Poliserna var ju ingen tuff match precis "don't drink too much guys". Sen spatserade de vidare till nästa ställe. Vi tog till och med en go selfie hela gänget med poliserna ;) vill så gärna visa den men det var en annan killes kamera så väntar på att han ska skicka den! 

Vi har förresten bott i North Bondi, nära Bondi beach, hos Stinas kompis Dalia (eller vi har hyrt ett rum i deras hus av deras hyresvärd som också bor där). När jag säger "vi" är det jag, Stina och Tova jag snackar om förresten, om det var lite oklart!

Så vad har vi mer hunnit med här?
- varit på ett modernt konstmusuem som jag inte förstod mig på men som Stina & Tova diggade (önskar jag uppskattade konst mer)
- haft en lyxpicknick i Botanic garden med Tova
- bondibeachhäng, & ett antal fler stränder längs kustremsan
- gått en underbar strandprommenad till Coogeebeach, så vackert!!
- badat i fina gordons bay & blivit nypen i rumpan av en krabba (japp)
- kollat på stand-up och druckit rosé i mysiga Newtown
- kollat på operahuset
- tagit färjan till Manly
- haft filmkväll ("hitta nemo" såklart!)
- hängt i Hydepark
- dansat som galningar på Scubar
- VARIT PÅ MIN FÖRSTA LÄGENHETSVISNING EVER! Kände mig lite vuxen. Berättar mer om detta i ett inlägg snart!


Men nu mina damer och herrar så befinner vi oss på tåget mot....... NEWCASTLE. Inte hade jag kunnat tro att jag skulle åka norrut så hastigt igen. Men jodå nu ska vi åka tåg i 4h för att sedan Couchsurfa några nätter där (sova gratis på folks soffor). Ska bli spännande att testa på couchsurfing faktiskt! Tova är rutinerad couchsurfare, men jag och Stina ska premiärsurfa. Det är ett system som innebär att om de någonsin kommer till Sverige och behöver boende så ska vi erbjuda våra soffor. Det bästa är att det är gratis! 

Jag måste dock tillbaka till Sydney tills söndag, för då äre inflyttning i Rozelle väster om Sydney för min del! Men mer om det kommer.
1 mamMarie:

skriven

Hälsa din vän att han är välkommen till vår soffa i Harplinge ett par nätter om han vill :-) Vad gäller filmval så får ni inte missa Sammy sköldpadda (film 1 & 2) - kanoonbra och lagom för halvvuxna människor <3
Låter trevligt i Sydney - hade varit fint att hälsa på, men nu får jag nog börja spara till 50-årsnågonting...
Har ni kontakt med Annie? Hoppas att hon också har det fint! kram till dig och er

Svar: Absolut! ;) haha! Jasså sammy sköldpadda alltså? Ska checka den! Jaaa hade velat ha dig här :) men spara till nått annat, vi ses ändå snaaart. Annie kommer till Newcastle ikväll! Sen ska hon nog också ner till Sydney :)
Sofia

2 mamMarie:

skriven

förresten, kul att du läste Gone Girl - är den värd att kolla på film? Har laddat hem den efter tips från min vilda polska kollega Joanna // kram

Svar: Tror absolut man ska se filmen! Jag tyckte dock inte boken var så bra som alla påstår :) men kör hårt!
Sofia

Kommentera här: