Som en dröm

Jag vet inte hur jag ska börja att berätta om min vistelse här i Nya Zealand.. Den är inte över än, har ungefär 2 veckor kvar faktiskt! 

Men det började med att jag mötte upp en sovande Issa på hostelet i Auckland, vi tog en fika, försökte planera lite hur vi ville lägga upp vår resa, och gick sedan till kiwi experience's kontor för att boka in oss på nästa dags buss. Morgonen efter var vi på plats en timme för tidigt, tackar kiwikontoret för att ha gett oss fel tid och därav en timmas mindre sömn. Men är synd att klaga, för väl på bussen träffade vi en massa främlingar som vi skulle spendera våra 2 närmsta veckor tillsammans med. Dessa främlingar blev snabbt till vänner, till vår kiwi-familj. De var så underbara att jag fick hopp om mänskligheten på nytt, hur bra kan folk vara egentligen?! Vi var ett gäng på 40 pers från England, Holland, Danmark, USA, Sverige och tyskland, en salig blandning! 

Tillsammans har vi fått se både nord- och sydön här, åkt buss genom helt fantastiska miljöer, gjort aktiviteter och upplevt detta land på bästa möjliga sätt. Vår busschaufför var dessutom helt amazing, ung tjej på kanske 23 bast som spelade partymusik på bussen, som berättade stories och fakta om landet på ett kul sätt, som festade med oss när vi festade, som chillade med oss när vi chillade. Ja, Kea var för bra hon! På dagarna har vi som sagt mest åkt buss, gjort dyra aktiviteter som skydive, Waterrafting osv, gjort bushwalks, sett otrolig natur som berg och sjöar som inte går att beskriva, man måste se det med egna ögon. Mina mobilbilder som ligger ute på facebook gör verkligen inte landet ett dugg rättvisa även fast det är rätt så fina bilder trots allt! Kvällarna och nätterna har varit olika. Vissa kvällar har vi hängt på barer, andra kvällar dansat på borden i på klubbar, en natt blev det nattdopp och bonfire på en strand, och vissa nätter har vi gått och lagt oss tidigt, medan vi haft filmkvällar där vi kollat på bland annat Harry Potter, den gamla goingen! Om ni frågar mig, helt perfekt, lite party, lite lugnt, lite allt möjligt. 

Detta har varit två av de bästa veckorna i mitt liv, utan tvekan. Men jag vet att det antagligen beror på alla människor jag träffat, alla nya vänner jag fått, samtidigt som miljön har gjort sin del den med. I fredags lämnade jag och Issa gänget (de flesta åkte åt olika håll och splittrades) och det var bland det värsta jag varit med om. Satt och höll inne tårarna konstant i 2 dagar och det brast båda dagarna. Hatar att säga hejdå. Det är det värsta med att resa tror jag. Idag känns det bättre, jag börjar inse att vi kommer träffas igen. Jag vill resa runt Europa och träffa alla igen. Måste bara jobba ihop lite money, sen kan jag ge mig ut på äventyr till hösten eller våren kanske?! Hade ju varit föööör bra! 

Tänkte köra ett lite bättre inlägg senare med karta och bilder så ni kan se var vi fakiskt varit och vad vi har gjort! Men for now får ni nöja er med detta :)

Vi har förresten bott på hostel när vi rest runt, och oftast har vi delat rum med andra i dorms. Idag hade vi sån satans tur att receptionisten frågade "would you mind if I put the two of you in a private Cabine?", eeeeh nej!!!! Haha, så för samma pris som i en sovsal har jag och Issa nu en egen fet säng i vår egen lilla kabin, ni fattar inte hur skönt det är när vi vanligtvis alltid delar rum med andra 😍! Så vi njuter!! Nu ska vi dock sova och imorgon väntar Christchurch där även Stina befinner sig nu, så blir nog en middagsdejt med henne, så roligt!
1 Pappa Peter:

skriven

Kul att höra att livet leker!

Kommentera här: