Melaka, Malaysia

Hörrni! Jag missade att blogga igår (medvetet), och idag är det kaos! Vill ju skriva om både idag och igår, hur ska detta gå? Tror jag sammanfattar gårdagen lite kort här:

Pga. ösregn & åska höll vi oss inne på hostelet till 13 på dagen, sedan fick vi nog, trotsade åskknallarna och tog metron till "The botanic garden". Väl framme möttes vi av en massa olika växter som vi spatserade mellan. Vi tog oss även en sväng in i "National Orichid garden" som studenter (betalade 6 svenska kr i inträde). Där fick vi se hur många orkidéer som helst, i alla färger och former. Frammåt kvällen begav vi oss ner mot vattnet där vi spanade in Singapore efter solnedgången, magiskt! Så häftigt när alla skyskrapor lyses upp på kvällarna!!

Oj det där blev inte så kort som jag hade planerat, känns som att jag missar att berätta så mycket ju?! Vill dela med mig av dessa underbara städer! 

Idag var det tidig uppgång och på med backpacker-ryggsäcken igen! Vi tog bussen över till Malaysia som tog 4h. Efter två passkontroller befann vi oss alltså inte längre i Singapore! Vi har nu spenderat dagen i Melaka, en kuststad i sydvästra Malaysia. Har promenerat runt i denna mysiga stad, kollat på kyrkor, klättrat upp för en kulle för att blicka ut över hela staden. Käkat god billig mat (lunchen gick på 40 kronor, vilket är dyrare än Singapore där vi kommit undan med en middag för 24 kronor!!!). Billigt som satan! Det gillar vi ;)

Vi har även här känt oss som kändisar då 3(!) sällskap bett att få ta foto med oss haha! Asiaterna är ju så smååå så jag antar de tycker vi är bastanta och bleka kvinnor hahah! Vad som nu är så coolt med det kan man ju fundera över.
Efter lite hotellstrul ligger vi nu på rummet och har tagit oss varsin dusch i värmen (lika varmt här som i Singapore). 

Mamma, vet du hur varmt det är? Så varmt så att linsvätskan i min linsdosa avdunstar fast den är helt stängd, då är det varmt vill jag lova!
Våra nya polare! Så söta!!


Ödlor finns det gott om, det du pappa! Fast inte på hostelen/hotellen som tur är ;) då hade jag fått fnatt
1 mamMarie:

skriven

Vilka söta små vänner ni har fått (enl bilden)! Kram till er alla 3

Kommentera här: