Another day in QT



Kommer aldrig komma över hur jäkla vackert det är här. Nu har vi även fått lite snö på de närmsta bergen! Snart kommer lilla Queenstown invaderas av skidåkare och snowboardåkare, men då är vi redan borta. Imorgon åker vi nämligen till Christchurch 8h norrut och testar jobblyckan där istället. 

Ciao amigos

Update

Update: jordbävningen var magnitud 5.8 (alltså ganska rejäl), men vi var som sagt i utkanten av den.

Tjolahopp

Queenstown. Pitapit. Klockan är 14.30. Där sitter vi i lugn och ro och äter våra falaflar. Känner tunnelbanan under oss rulla förbi. Men vänta, här finns inget tunnelbanesystem?! Vad händer? Varför skakar marken? Vi ser väggarna dallra som gelé bokstavligt talat och bland personal hör vi ordet "earthquake" upprepas. Vi går alla ut från byggnaden, känner marken under oss skaka och jag funderar på varför byggnaderna inte faller samman. Hur kan glasen i skyltfönsterna hålla? Jag såg framför mig hur Queenstown lades i ruiner precis som Christchurch några år tidigare. Några minuter senare är det tyst. Folket på gatan ser sig runt omkring, är det lugnt? Kommer det efterskalv?

Detta var något av det sjukaste jag varit med om, men det var bara en baby-jordbävning. Dock är det inte supervanligt med jordbävningar här i Queenstown och personalen sa att de inte varit med om något liknande förrut. Men ni kan vara lugna, jag lever och inget verkar ha tagit skada faktiskt!